De sterke kvinnelige rollene

Selv om vi kvinner må slåss for å bli tatt alvorlig, så har det blitt gjort fremskritt. Det er flere filmer med en kvinne i hovedrollen som har blitt svært populær. Det er vanskelig å finne et klart fellestrekk, men karakteren møter motstand og utvikler seg. Samtidig så kan man telle på en hånd antall filmer som blir sluppet med en virkelig sterk kvinnelig rollefigur. Til sammenligning må man gjerne bruke både fingre og tær for å telle antall filmer med gode mannlige hovedroller.

Å bry seg om andre

Kvinner har tradisjonelt sett en omsorgsrolle. De skal bry seg om sine egne barn og hele samfunnet. Derfor er noen av de mest populære rollene for kvinner en omsorgsperson som oppdager at noe er galt i samfunnet eller at noe truer samfunnet de er en del av. Så går de ut og kjemper mot denne urettferdigheten. En slik kamp anses som godt innenfor hva en god kvinne skal gjøre. Erin Brockovich er en film hvor den kvinnelige hovedpersoner slåss mot urettferdigheten og vinner.

Eventyrfigurer og spill

Damer er ikke bare med som pynt i eventyr og i spill. Det er flere av disse hvor hovedpersonen er en kvinne. Et eksempel er den svært populære skjønnheten og udyret. Denne ble nylig filmatisert og modernisert med en sterkere kvinnelig hovedrolle og publikum elsket det. Spillet Tomb Raider var et svært populært dataspill hvor hovedpersonen var en kvinnelig arkeolog og utforsker. Hun var kjent for å være svært lettkledd, men var samtidig en svært sterk person som slo ned og drepte sine fiender med letthet. Filmen ble etter hvert filmatisert med Angelina Jolie i hovedrollen. Filmen ble svært populær, antagelig delvis fordi hun var like lettkledd som rollefiguren. Samtidig var hun en svært sterk karakter. Hun slåss godt og vant over sine mannlige motstandere.

Kvinnelig regissør

Det er svært få kvinnelige regissører som får muligheten til å regissere en storfilm. En kvinnelig regissør kombinert med en kvinnelig hovedrolle innehaver er ytterst sjelden. Å få til en skikkelig storfilm med denne kombinasjonen er uhørt. Derfor var det helt spesielt når filmen Wonderwoman kom ut. Her stod en kvinne både foran kamera og bak kamera. Filmen gjorde det svært bra på kino og viste at kvinner kan gjøre det svært bra i disse rollene. Overraskende nok så fikk samme skuespillerinne rollen som Wonderwomen i en annen film, med en mannlig regissør. I denne filmen var hun flere av hovedpersonene og mange mente at den mannlige regissøren ikke klarte å bevare den sterke rollefiguren som den kvinnelige regissøren hadde etablert. Dette viser at å ha en kvinne bak kamera er en viktig faktor i forhold til presentasjonen av kvinner på film og i tv-serier.